Qlucore

Bioinformatician

Om tjänsten

Här är möjligheten för dig som Bioinformatiker, att ansluta till ett bolag som verkar längst fram i skärningspunkten mjukvara och genetik.  Med nya tekniker inom Next Generation Sequencing (NGS), får ditt och bolagets arbete en direkt effekt i att hjälpa människor världen över. Här eftersöks du som identifierar dig som en bred, ingenjörsmässig bioinformatiker med stort intresse för att arbeta med de senaste lösningarna, ge support, skapa en god struktur och förbättra. 

Ansvarsområde

Hos Qlucore får du möjlighet att vara bolagets första Bioinformatiker och därmed ta helhetsgreppet för detta område och agera expert både internt och externt. Du får komma in, skapa dig en uppfattning om befintliga metoder och verktyg och sedan vara drivande i att interagera med dem och omsätta kunskap så att de kan förbättras och utvecklas. Dina främsta kontaktytor internt blir utvecklings- samt säljteamet. Externt blir det så småningom användarna, där du får möjlighet att agera utbildare i produkterna ute i klinisk miljö. 

Qlucore är ett bolag i tillväxt, med ett befintligt team av mycket kompetenta människor. Så i den här rollen finns stor möjlighet att lära, men också att bidra med kunskap till ett team där man vill lyssna. Eftersom detta är en ny roll, i ett ännu litet bolag, så kommer du att få stora möjligheter att påverka. Du får ett uppdrag och förutsättningar och får möjlighet att driva och lägga upp arbetet som du anser bäst för att nå målet. Kärnan blir att arbeta med data pipelines i relation till den nya produkten Qlucore Diagnostics. 

Din kompetensprofil

• Examen inom bioinformatik, matematik och/eller statistik
• Minimum tre års arbetslivserfarenhet så som bioinformatiker och då i en roll med eget ansvar
• God erfarenhet och kunskap i att sammanställa och skriva teknisk dokumentation
• Vetenskapligt intresse 
• En god förståelse för de sammanhang och miljöer som bioinformatiska lösningar existerar i, exempelvis arbetsflöden
• Mycket goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

Det är meriterande om du har disputerat, samt om du har klinisk erfarenhet. Extra glada blir vi om du har erfarenhet av arbete med bioinformatik och programvara för klinisk diagnostik inom genetik. 

Dina personliga egenskaper

Som person ser vi att du trivs med att lära nytt, är nyfiken, effektiv, ansvarstagande och självständig. Du har en kommunikativ och pedagogisk ådra, som gör att du tycker om att skriva och att utbilda andra. Vi ser att du har ett högt driv, med god förmåga att prioritera och en naturlig fallenhet för service och för att förstå affären. Du trivs med förändring och med att anta utmaningar inom ditt område. Du anser att det är viktigt att vara noggrann, ha ordning och reda och ha koll på detaljerna. I ditt arbete trivs du med många kontaktytor och i samarbete. Vi tror också att du har lätt för att sätta dig in i produkter och att på ett gynnsamt sätt se att de alltid existerar i ett sammanhang hos kund och vad det innebär.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-04-11 . Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

I den här rekryteringen samarbetar Qlucore med Randstad Life Sciences & Engineering. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karolina Andersson karolina.andersson@randstad.se

Start here